אודות הקבוצה

קבוצת שכולו טוב פועלת
להובלה ושינוי תעסוקתי וחברתי
עבור א.נשים עם מוגבלויות

קבוצת שכולו טוב פועלת להובלה ושינוי תעסוקתי וחברתי עבור א.נשים עם מוגבלויות

קבוצת שכולו טוב הוקמה בשנת 2005 עם חזון פורץ דרך לנגד עיניה: לשנות את חייהם של א.נשים עם מוגבלויות בארץ ובעולם.
שמנו לנגד עיננו את ערך החדשנות בשיקום ואנו ממשיכים לפתח מסגרות שיקום אפקטיביות ופורצות דרך על מנת לשדרג תהליכים שיקומיים מכל הסוגים ולכל הקהלים, להפיל חסמים, ולייצר אימפקט מדיד ומשמעותי.

אנחנו פועלים לקידום ושילוב תעסוקתי וחברתי בעולם העבודה ובקהילה, על ידי שיקום פרו-אקטיבי במגוון מרכזי הכשרה תעסוקתיים וחברתיים תוך עידוד האדם להיות אקטיבי בתהליך, שותף פעיל ומוביל את יעדי הדרך שלו.

בזירה הבינלאומית או פועלים מול רשויות וארגונים במטרה לשנות מדיניות, לשלב ולשפר את חייהם של א.נשים עם מוגבלויות בעולם העבודה ובקהילה.

הפרסים והזכיות שלנו

הא.נשים שמאחורי העשייה

קבוצת שכולו טוב טלפון

קבוצת שכולו טוב טלפון

עופר כהן

מנכ״ל קבוצת שכולו טוב

נשוי + 2 ילדים, מתגורר בראשון לציון. בעל תואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות בשיווק, ותואר שני במנהל עסקים בהתמחות בשוק העסקי. זוכה תואר "יזם השנה" לשנת 2009 מטעם Schwab Foundation העולמית, ופרס zero project באו"ם לחדשנות בתחום קידום אנשים עם מוגבלויות לשנת 2017. "אני בוחר להקדיש את זמני לפיתוח ולהקמה של מיזמים חברתיים שמטרתם וחזונם, לשלב אנשים עם מוגבלות בחברה, הן מבחינה חברתית והן מבחינה תעסוקתית, אני מרגיש שיש עוד המון מה לפעול בנושא וחשוב לי שעובדי הקבוצה יבינו את הסיבה שאנחנו קמים בבוקר ויתרגמו את זה לשינוי חייהם של א.נשים עם מוגבלויות בארץ ובעולם"

הגר אלוש

סמנכ”לית שיקום

הגר אלוש, MSc.O.T, סמנכ"ל שירותי שיקום ותמיכה בעלת תואר שני בריפוי בעיסוק עם התמחות בשיקום בריאות הנפש, מדריכת מנהלים קלינית מוסמכת, מוסמכת התערבות סנגור עצמי והתערבות CSW. מרצה ומנחה בינלאומית בתחומי שיקום, בריאות הנפש ואנשים עם מוגבלויות. הגר הצטרפה לקבוצת שכולו טוב עם הקמתה בשנת 2006, והיא מהצוות המייסד שהקים ופיתח את המודלים המקצועיים של הקבוצה. פיתחה והובילה את הטמעת "מודל היחידה המשלבת" (IUM) בכלל מיזמי התעסוקה של הקבוצה, אשר זכה בפרסים בינלאומיים (ביניהם פרס zero project בשנת 2017), מפתחת מודל SAME לשיקום חברתי (זוכה פרס EASPD לשנת 2022, ופרס zero project לשנת 2023). במסגרת תפקידה מובילה הגר את המטה המקצועי של הקבוצה (הכולל ידע ופיתוח מקצועי, תעסוקה נתמכת, הכשרה תעסוקתית, מחקר ופיתוח) ואחראית על פיתוח, הטמעה ויישום של המודלים המקצועיים ותהליכי התמיכה והשיקום בכלל המיזמים והפעילויות של קבוצת שכולו טוב. מטרה: "הובלת ארגון מוכוון אדם העוסק בפיתוח והטמעת מודלים וכלים מקצועיים חדשניים ופורצי דרך, שמקדמים השתלבות מיטבית של אנשים עם חסמים תעסוקתיים וחברתיים בשוק העבודה הטבעי ובקהילה, כחלק מחיים מלאי משמעות ותקווה."

יובל חנן

סמנכ”ל כספים

מתגורר במזכרת בתיה, רואה חשבון, בוגר תואר ראשון במנהל עסקים ותואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר- אילן. בעל נסיון של מעל 20 שנה בתפקידי ניהול פיננסי וניהול בכיר במגזר העיסקי בחברות תעשיתיות ומסחריות גדולות בינהן אופיס טקסטיל, כצט פרמצבטיקה וקבוצת מעריב. המטרה: "לתת את הכלים לפיתוח וצמיחה על מנת להיטיב עם מעגלים רחבים של אנשים."

שלי נוימן

סמנכ”לית א.נשים

מתגוררת במושב חצב, אמא לשי,עילאי וליבי ונשואה לליאור. בעלת תואר ראשון במדעי התנהגות,-אונ בר אילן ותואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני התמחות בליווי מנהלים – המכללה למנהל והגיעה אלינו לקבוצה עם ניסיון של 10 שנים מעולמות משאבי אנוש. "לפני הכל, אני מאמינה בא.נשים!המטרה שלי היא ליצור מעורבות, לפתח עתיד ניהולי ואופק התפתחותי ולגרום לעובדים לקום לעבודה עם תחושת משמעות וחיוך על הפנים"

חני יצחקי

סמנכ"לית שיווק

חני הגיעה לקבוצה לפני כשלוש שנים, בעלת תואר ראשון במנהל עסקים ושיווק ותואר שני בייעוץ ארגוני. הגיעה אלינו מעולמות השיווק, ניהול מוקדי וצוותי מכירה ואפיון וניהול מועדוני לקוחות. בשנים האחרונות גם ייעצה בעולם השיווקי כפרילנסרית. "אני מאמינה שכא.נשים יש משקל להחלטות שלנו, מבחירה קטנה כמו מה לרכוש ועד לאיך להתנהג. עולם השיווק פותח לנו דלת להגיע לקהלים רבים ומסייע לנו להפיץ את הבשורה. האתגר מבחינתי הוא שינוי דפוס חשיבה כאינדיבדואלים ולקיים שיח איך אני כאדם או כמעסיק.ה יכול.ה לעשות דברים אחרת, גם אם מדובר בצעד קטן, אך הצעד הזה הוא צעד שמסמל את הנתיב לחברה טובה יותר "

אפי טולדנו

מנהל פיתוח יזמות ארגוני

מתגורר בת"א, בעל תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית עם התמחות בניהול מלכ"רים. הגיע לקבוצה לאחר שניהל במשך 13 שנה ב'ציונות 2000' את התוכנית הגדולה בישראל שהקימה למעלה מ: 80 עסקים חברתיים לבני נוער בסיכון, התמחה בהובלת שותפויות תלת מגזריות (מדינה-עסקים-מלכ"רים) ובהקמת עסקים חברתיים המכשירים אוכלוסיות מודרות להשתלבות בעולם התעסוקה. "המוטו: עסקים חברתיים הם ההווה והעתיד וביכולתם לחולל תמורות בחייהם של אלפי אנשים, לצמצם פערים חברתיים ולעצור את הפגיעה בכדור הארץ."

אופיר פלג

מנהל פיתוח בינלאומי

עו"ד אופיר פלג סמנכ"ל פיתוח בינלאומי מתגורר בין בלו הוריזונטה, ליסבון ותל אביב. בעל תואר במשפטים עם התמחות במשפט בינלאומי ויזם חברתי בקריירה. הגיע אלינו לקבוצה לאחר שנים של ניסיון בפיתוח אסטרטגי של עמותות בישראל וביצירת קשרים בינלאומיים בזירה החברתית. המטרה שלי היא להביא את המודל המשלב למדינות נוספות בעולם, לפתוח יחידות ומיזמים באירופה ולוודא שהמודל הישראלי יסייע למאות אלפי אנשים עם מוגבלות בכל העולם להיכנס לשוק החופשי.

ד"ר יעל ויינשטיין

מנהלת מחלקת מחקר

מתגוררת בחיפה, בעלת תואר ראשון בתקשורת ושירותי אנוש, תואר שני בסוצילוגיה מחקרית ותואר שלישי בבריאות נפש קהילתית. הגיעה לקבוצה לאחר שלימדה במוסדות אקדמיים שונים קורסים מתודולוגיים. המטרה : "לגשר בין המחקר האקדמי לעשייה בשטח, לפתח מדדים ומודלים חדשים ושדרוג מודלים מקצועיים קיימים לצורך שיפור והתייעלות תהליכי השיקום בקבוצה".

טל נויברגר

מנהל מערך תעסוקה נתמכת

מתגורר בירושלים ובעל תואר שני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת בר-אילן. לפני שהגיע אלינו הוא עבד בפרויקטים שונים בתחום הגיוון תעסוקתי בתב"ת-ג'וינט ישראל, עסק בניהול והדרכה של חונכים שיקומיים בחברת "נתן", ובמקביל לימד בביה"ס לשיקום והחלמה בקרית אונו. המטרה: "לנו ברור שהשתלבות תעסוקתית של אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה עושה רק טוב למעסיקים, לעובדים עצמם ולחברה בכלל. המשימה שלנו היא רק להפחית את החששות ולדייק את התמיכה וההתאמות כדי שהאמת הזו תצא לאור."

ליבי הרפז מתתיהו

מנהלת ידע ופיתוח מקצועי

ליבי הרפז מתיתיהו, MSc.O.T, מנהלת ידע ופיתוח מקצועי. בעלת תואר שני בריפוי בעיסוק עם התמחות בשיקום בריאות הנפש, מדריכה בכירה מוסמכת על ידי משרד הבריאות בתחום שיקום בריאות הנפש, בוגרת קורסים רבים בבית הספר לשיקום בינהם- קורס מנהלים מקצועיים, קורס לשיפור מיומנויות קוגנטיביות בעבודה, קורס סינגור עצמי ועוד. מתגוררת בכרכור, בת זוג למתן ואמא לים ויער חלק מקבוצת שכולו טוב כבר משנת 2009. התחלתי את דרכי המקצועית כמנהלת שיקום במפעל "קנדאל האוס", התקדמתי לתפקיד מנהלת שיקום ארצית בתחום TNX ולפני כ3 שנים עברתי לתפקידי הנוכחי. בעברי, נסיון כמרפאה בעיסוק המלווה א.נשים וילדים/ות על הרצף האוטיסטי. "שאיפתי היא להוביל ולהיות חלק בפיתוח מודליים מקצועיים חדשים, הנגשת גופי ידע והעבודה עם אוכלוסיות מגוונות לכלל השכירים/ות ומקבלי/ות השירות, לסייע למקבלי/ות השירות לפתח עצמאות בקידום תוכניתם המקצועית התעסוקתית ולשקוד על התפתחותם של ככל השכירים/ות כאנשי/נשות שיקום לאור גישת ההחלמה והמיקוד באדם"

דנה קוגן

מנהלת שיקום תחומי התעסוקה

החלה את דרכה כמנהלת שיקום בסניפי הרשת של קפה טוב ולפני 9 שנים קודמה לתפקיד של ניהול מקצועי. כיום היא מנהלת את השיקום של כל תחומי התעסוקה בקבוצה. "יש לי אהבה ותשוקה אמיתית לעבודה שלי, אני מאמינה בדרך המקצועית של הקבוצה."

מימון פינטו

מנהל מערך ידע מניסיון

עמית מומחה בתחום בריאות הנפש, מנחה התערבות "ניהול מחלה והחלמה"IMR- ,וקורס "שיקום ושילוב בעולם העבודה" מבית הספר לשיקום, מרצה בפני קהלים שונים על תהליכי החלמה וסיפור אישי. ובעל ידע מניסיון אישי ועובד בתחום השיקום משנת 2010 במגוון תפקידים. מטרה : "להעצים ולהנכיח את ערכו של הידע מניסיון ובכך לייצר תשתית לעבודה משותפת, מעורבות והובלה של מקבלי השירותים בקבוצה בתהליכי קבלת ההחלטות ועיצוב השרות."

מיכל קינסט

מנהלת תכנית הזנק לתעסוקה

מנהלת תכנית הזנק לתעסוקה בשירות המדינה מתגוררת בקיבוץ חולדה, בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות בשיקום ומוגבלויות מהאוניברסיטה העברית. עובדת בקבוצה כבר תשע שנים והייתה רכזת תעסוקה נתמכת וסגנית מנהל תעסוקה נתמכת ארצית. "תמיד האמנתי שהשלב הראשון בשינוי המציאות, הוא שינוי הדרך שבה אנחנו תופסים אותה. המטרה שלי היא למצוא את הדרך להראות גם למקבלי השירות וגם למעסיקים שלפעמים מה שנדמה לנו כהר גבוה הוא בעצם לא יותר מגבעה קטנה."

מיכאל כוגן

מנהל מערכות מידע

מתגורר בתל אביב, מגיע עם תואר שני במדעי המחשב והתלהבות גדולה מחיפוש דרכים בהם מחשבים יכולים לעזור לאנשים. הצטרף לקבוצה לאחר דרך ארוכה בעולמות ההייטק ולעיסוק בפרויקטים גדולים. "היכולת שלנו לעזור לעוד ועוד אנשים תלויה בבניית תשתית טכנולוגית מודרנית, חזקה וגמישה".

ליאת ערמי

מנהלת מערך דיגיטל

מתגוררת בחולון, בעלת תואר ראשון בפרסום ותקשורת שיווקית עם התמחות בדיגיטל. הגיעה אלינו לקבוצה לאחר שניהלה את עמודי הסושיאל של החברה לבילוי ובידור, ימית 2000 וניהלה אתרי תדמית ותוכן. המטרה: "לשנות את השיח בזירות הדיגיטליות ולשבור סטיגמות כלפי אנשים עם מוגבלויות, להעלות מודעות ולהגיע לקהלים חדשים".

סיגל דואני

מנהלת משרד

מתגוררת במודיעין אמא ל 2 ונמצאת בקבוצה למעלה מ 15 שנים. הגיעה אלינו מעולמות הפרסום והיום היא מנהלת את המשרד ויד ימינו של מנכ"ל הקבוצה. מטרה: "להביא את הלב והיצירתיות לשיפור תהליכי הקבוצה

מנהלי מותגי ההכשרה בקבוצה

טל פקל

סמנכ"ל חטיבת המזון - קפה טוב

מתגורר ביבנה, נשוי + 2, לימודי מנהל עסקים ותקשורת. הגיע אלינו לקבוצה לאחר שנים של ניהול בכיר, ליווי וייעוץ לרשתות מזון שונות בארץ ובחו"ל בין היתר בארקפה, YELLOW, ובתפקידו האחרון כיהן כסמנכ"ל התפעול של רשת ברגר קינג ישראל. המטרה: "להכשיר ולהעביר אנשים עם חסמים תעסוקתיים תהליך משמעותי באמצעות ריחות טעמים ואינטראקציה בתוך הקהילה על מנת שישתלבו בשוק העבודה בכלל ובעולם המזון ומשקאות בפרט כעובדים מן המניין יפתחו חיים עצמאיים ובכך לסייע לשבור את הסטיגמות הרווחות בקהילה בנושא אנשים עם מוגבלויות".

אליעד רבי

מנהל רשת סיפור חוזר

מתגורר במושב בקוע, נשוי+2 ובעל תואר שני במנהל עסקים מתכנית המנהלים באוניברסיטת בן גוריון. הגיע אלינו לקבוצה לאחר יותר מעשור בתפקידי ניהול בכירים במגזר העסקי\ציבורי. בין תפקידו הוא ניהל את החטיבה העסקית במידרג, יזם וניהל סטרטאפAI בעולמות המזון, כיהן כסמנכ"ל ארגון תוצרת הארץ וכדירקטור בחברה הכלכלית אפיק, כחבר בהתאחדות הסטודנטים הארצית ויו"ר אגודה. המטרה: המשך הובלת סיפור חוזר כמרכז הכשרה תעסוקתי איכותי ומשמעותי למקבלי השירות המגיעים אליו תוך התמקדות יום יומית בהגדלת קהל הלקוחות, שיפור השירות, ועידוד קהילת הקוראים שלנו לשימוש חוזר בספרים ושמירה על הסביבה.

אשל יצהר

מנהל רשת TNX

אשל יצהר מתגורר בקדימה צורן ,אבא של אורן, דניאל, תום וליאן. לפני כשנה התחיל בתפקיד מנהל תחום TNX והגיע אלינו מניהול רשתות קמעונאות עם ניסיון של 17 שנה. אשל ניהול חנויות, אזורים, הקים רשת חנויות אווטלט ואף ניהל את רשת למטייל. מטרה: "לבנות צוות מוביל ומקצועי ובעזרתו להוביל רשת דוכנים מרגשת וחווייתית, שמייצרת קרקע פורייה להכשרת מקבלי השירות במגוון תפקידים מעניין ותואם את דרישות השוק החופשי."

אביטל תבור

מנהלת רשת דנדשה

מתעסקת בתחום שילוב אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה כבר קרוב לעשרים שנה ופעילה בתחום קידום זכויות נשים וייצוגם במרחב הציבורי, החברתי והפוליטי. "אני מאמינה ביכולת של עבודה ועיסוק לשנות את חייו של האדם ואת פני החברה."

אלעד אור

מנהל תחום כלב טוב ומיזמים דיגיטליים

אבא ל-3, מתגורר בירושלים, הגיע לשכולו טוב בשנת 2013 לאחר לימודי תואר שני בסוציולוגיה, ועבודה במשרות הדרכה ומחקר, ומאז גדל בתוך הארגון. המטרה: "ליצור חוויה מיטבית, מחברת, מסקרנת, מקצועית ומעוררת תקווה אצל כל שותף לעשייה: מקבל שירות, איש צוות ולקוח"

ענבל בועז

מנהלת חטיבה חברתית

גרה ביבנה ואוהבת מוזיקה. בעלת תואר שני בריפוי בעיסוק עם התמחות בשיקום צעירים בבריאות הנפש, קורס סופרויז'ן, לימודי גישור ו- NLP. עובדת בקבוצה משנת 2013, ומשנת 2019 מנהלת את החטיבה החברתית, אשר זכתה בפרס החדשנות של האיחוד האירופאי ובפרס ה-ZERO באו"ם על מודל SAME לשילוב חברתי. המטרה: "לעצב באופן מתמיד את השירות באופן הטוב ביותר כך שיוביל לעצמאות חברתית, הפגת בדידות, עשייה מהנה ומשמעותית בשעות הפנאי, ושילוב בקהילה הרחבה."

מורן קמפלר

מנהלת תחום GoodJob

מתגוררת בקבוצת שילר, בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית במסלול ניהול מלכר"ים. הגיעה אלינו לקבוצה לאחר שהובילה מערך השמה להשתלבות בשוק העבודה של אנשים עם מוגבלויות וכן ריכזה תכנית שילוב בגנים לילדים על הרצף האוטיסטי. "המטרה היא להגדיל את ההשפעה על שוק העבודה במתן הזדמנות שווה לכל סוגי האוכלוסיות ובפרט לאוכלוסיית רווחה. בנוסף להצליח לעזור לכמה שיותר מקבלי שירות במתן כלים לשילוב מוצלח במקומות עבודה."

לינה זילברברג

מנהלת תחום סבבה

יועצת ארגונית, מנחת קבוצות ובעלת תעודת הוראה בחינוך מיוחד עם התמחות בניהול והובלת תהליכים מקצועיים. בתפקידיה הקודמים עבדה עם מגוון אוכלוסיות ומגזרים, פיתחה והטמיעה תכניות מנטורינג ותעסוקה בג׳וינט. מטרה: "לפתח שירותים ומודלים חדשניים שמייצרים אימפקט בקרב מקבלי שירות, שותפים והקהילה הרחבה"

מנהלי שיקום של מותגי ההכשרה בקבוצה

איה רימון

מנהלת שיקום סיפור חוזר

מתגוררת במושב מי-עמי ובעלת MSW בעבודה סוציאלית. בעשר השנים האחרונות עובדת בתחום השיקום בבריאות הנפש, בין יתר תפקידיה ניהלה קהילה תומכת. כיום מנהלת שיקום תחומית בסיפור חוזר. "אני מאמינה גדולה באנשים ובכוחו של סיפור החיים. ביכולת של כל אחד לספר את סיפור חייו, להוביל ולבחור בשבילים ובצמתים ולייצר הזדמנויות ותנאים"

חן שיר-רן

מנהלת שיקום כלב טוב ומיזמים דיגיטליים

בעלת תואר שני בריפוי בעיסוק, בקבוצת שכולו טוב משנת 2015. החלה את הדרך כרכזת בחטיבה החברתית ולאחר שנתיים וחצי המשיכה להתפתח בארגון לניהול מקצועי של כלב טוב ובהמשך סטודיו אנטר. "המטרה היא להצליח, יחד עם הצוותים, להוביל תהליכי שינוי והתפתחות של מקבלי השירות, לתמוך בתהליכי עצמאות ולייצר הזדמנויות אמיתיות להיות חלק מהקהילה, העבודה והחברה"

יעל פרנקל

מנהלת שיקום TNX

מתגוררת בלוד, אמא של נווה וארבל ומרפאה בעיסוק. הגיעה לקבוצה לפני כ 5 שנים כרכזת תעסוקה נתמכת והיום היא מנהלת השיקום התחומית של TNX. מטרה: "דרך תחושת שייכות, עידוד התפתחות אישית וסביבת עבודה מקצועית ואיכותית אני שואפת להעצים את הצוותים שלנו בשטח וכך לתמוך בקידום תהליכי שיקום משמעותיים למקבלי השירות שלנו בTNX".

דנה קוגן

מנהלת שיקום קפה טוב

החלה את דרכה כמנהלת שיקום בסניפי הרשת של קפה טוב ולפני 9 שנים קודמה לתפקיד של ניהול מקצועי. כיום אחראית על תחום השיקום ברשת קפה טוב המונה 17 סניפים ברחבי הארץ ומנהלת תחתיה 12 נשות מקצוע. "יש לי אהבה ותשוקה אמיתית לעבודה שלי, אני מאמינה בדרך המקצועית של הקבוצה."

טל בן זקן

מנהלת שיקום מותגים יצרניים

מתגוררת בשדה צבי, אמא לשלושה ובעלת תואר שני בעבודה סוציאלית. התחילה את דרכה בקבוצה כמנהלת שיקום במפעל candle house, התקדמה להיות מנהלת תחום GoodJob, ולפני שנתיים עברה לניהול שיקום תחומי של המותגים היצרניים. "המטרה היא לייצר מרחב של שייכות, אמונה ומשמעות שיהיו הבסיס להתפתחות אישית, התקדמות והשתלבות בעבודה ובקהילה, כי לכל אחד.ת יש את היכולת, לפעמים רק צריך אדם שילווה אותך בדרך."

עוד עלינו

פעילות בינלאומית

מחקר ופיתוח

העסקת א.נשים עם מוגבלויות

דילוג לתוכן