רות התחילה את תפקידה בנובמבר האחרון, כאשר למדה עבודה סוציאלית ואת הניסיון המקצועי שלה רכשה לפני בתפקידים מגוונים כמו: מתאמת טיפול בהוסטל כוללני, מתאמת טיפול בחברה פרטית בחיפה, רכזת תעסוקה נתמכת בסיפור חוזר ומנהלת שיקום של שני סניפים ברשת קפה טוב.
מה זה אומר עבורך להיות מנהלת שיקום של דנדשה?
רות מספרת שהתפקיד כמנהלת שיקום בדנדשה כולל ליווי מקצועי לששת הסניפים: רמת גן, כפר סבא, עפולה, חיפה, נתניה וקרית גת, כשארבעה מתוכם היא מלווה באופן אישי מול צוות סל שיקום במחוז, הדרכות לצוותים (מנהלות החנויות ורכזות התעסוקה) וליווי שיקומי של הסניפים מול ועם מקבלות השירות. יתרה מכך, רות אחראית על פיתוח תחום דנדשה יחד עם מנהלת התחום, שני אריאלי, מרמת פיתוח התעסוקה המשמעותית עבור מקבלות השירות בסניפים, ועד ההסמכות התעסוקתיות והתכנים המקצועיים.
למה דווקא מנהלת שיקום בדנדשה?
“אני אוהבת לעבוד עם אנשים ומאמינה במיזם של דנדשה. מעבר לכך, אני מאמינה שהתעסוקה בחיינו חשובה לזהות העצמית, לביטחון- הן העצמי והן הכלכלי של כולנו. לכן אני שמחה להיות חלק ממיזם שעוזר לקדם את הדברים הללו לנשים שאנחנו נותנות להן שירות”.
מהם ההצלחות שלך בתפקיד עד עכשיו?
“תשאלו אותי עוד חצי שנה”
מהם האתגרים שאת מתמודדת איתם ביום יום?
ידוע שלדנדשה ששה סניפים אשר פרוסים ברחבי הארץ, וחלק מתפקידה כמנהלת שיקום רות רוצה להיות נוכחת בסניפים – “הרצון להגיע אל כל סניף כמה שיותר, לעיתים מהווה אתגר”.
מה הייחודיות בתפקיד שלך?
“מעבר להכשרה התעסוקתית- התשתית שאנחנו מספקות, אופן העבודה, והעובדה שהאוריינטציה שלנו היא לנשים- כל אלו יוצרות העצמה וכוח נשי” דבר שכל כך חשוב בתקופה בה אנחנו חיים.
מה הדבר שהכי מתסכל אותך בעבודה?
“יש הרבה דברים שאני רוצה לקדם ותחושה שלפעמים אין מספיק זמן או פניות להספיק את הכל.”
מה הדבר שהכי משמח אותך בעבודה?
רות מתארת שהיא עובדת עם נשים נפלאות שמגיעות יום- יום לעבודה ונותנות את כל כולן למען דנדשה – “כל אחת מוסיפה את הצבע המיוחד שלה לתחום- מנהלות החנויות, רכזות התעסוקה, מנהלת שיקום אזורית, מנהלת התחום ומקבלות השירות- כולן במסירות יוצאת דופן, על אף העומס וקשיים הופכות את חנויות דנדשה למרחב קסום ומהמם ביופיו”.
איזה כייף להיות מסופקת כך ממקום עבודה! ספרי לנו 4 דברים עלייך, שעדיין לא הספקנו להכיר-
- “אני לקוחה מרוצה של דנדשה: אני אוהבת חנויות יד שנייה ולשמחתי מאז שהתחלתי לעבוד כאן- המלתחה שלי השתדרגה.
- יש לי מכונת תפירה ישנה של סבתא שלי זכרונה לברכה ונכון להיום, אני לא מוצאת זמן להתמקצע בתפירה ולהשמיש את המכונה- מקווה להגשים את החלום הזה.
- אני עדיין מתמודדת ולומדת לעבוד על קופה בסניפי דנדשה (:
- הספקתי לטעום (ולעבוד) בשלושה מיזמים מבית שכולו טוב (: סיפור חוזר, קפה טוב ודנדשה- שמחה על כך שיש לי את היכולת לראות זוויות שונות מהמיזמים השונים.