המתכונים הכי שווים לחג הפסח!

ניר כהן, מנהל סניף קפה טוב חיפה, משתף בחמישה מתכונים טעימים ופשוטים המתאימים לפסח. יאמי, נשמע טוב!

אם גם אתם מוצאים את פסח כחג מאתגר מבחינה קולינארית – תחשבו שוב. היופי בחג הזה הוא שהוא מראה לנו שאפשר לאכול אוכל טעים, בריא ומזין – ללא חמץ! 

ניר כהן, מנהל סניף קפה טוב חיפה, אסף וכתב עבורכם חמישה מתכונים טעימים ופשוטים המתאימים לפסח, ומרכיבים ארוחה שלמה הכוללת – סלטים, לחמים, מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. מזמינים אתכם להכנס כבר למטבח ולנסות את המתכונים המעולים האלה ?.


לחמניות פסח טעימות ורכות:

רשימת המרכיבים

1.5 כוס מים פושרים

1/2כוס שמן

2כוסות קמח מצה

קורט כפית מלח

קורט פלפל שחור

4 ביצים

הוראות הכנה

יש לשפוך 2 כוסות קמח מצה לקערה.

להרתיח 1.5 כוס מים עם חצי כוס שמן עד שמבעבע ולהוסיף את המלח והפלפל.

לאחר מכן לשפוך את הנוזל על הקמח ולערבב עד שיוצא בצק.

להמתין חצי שעה עד שהבצק מתקרר. להוסיף את הביצים כל פעם ביצה אחת ולערבב.

להכין מהכמות הנ”ל כ- 12 לחמניות.

להניח על תבנית עם נייר אפייה.

לחמם תנור 200 מעלות (חובה להכניס את הלחמניות כשהתנור חם) ולאפות בחום גבוה 20 דקות או עד שרואים סדקים בלחמנייה.



סלט חצילים בתחמיץ:

מרכיבים

2 חצילים רצוי מזן בלאדי

מרכיבים לרוטב

1/2 כוס סילאן

1/3 כוס חומץ

כף שום כתושה

1/2 כוס  פטרוזיליה קצוצה

1 כוס שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל

הוראות הכנה

1. פורסים את החציל לעיגולים עבים- בערך 3 ס”מ- משמנים אותם ומניחים על נייר אפייה.

2. שמים בתנור גריל 180 מעלות להשחמה.

3. בינתיים מערבבים את הסילאן, חומץ, שמן הזית, מלח ופלפל עד ליצירת רוטב.

4. כשהחצילים מוכנים מניחים אותם על  צלחת הגשה ויוצקים עליהם את הרוטב

ומפזרים מעל פטרוזיליה.



סלמון בתנור עם חרדל ודבש – מנה ראשונה:

מרכיבים

1 פילה דג סלמון (טרי או קפוא).

למרינדה – 

1/2 כוס שמן זית

5 שיני שום כתוש

2 כפות חרדל דיז’ון עם גרגירים

מיץ לימון סחוט מחצי לימון

1 כף דבש

קורט מלח

קורט פלפל


הוראות הכנה

מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות מערבבים בקערה את כל המצרכים למרינדה.

מניחים את הדג על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מורחים היטב את המרינדה. אפשר להוסיף ענפי רוזמרין.

להכניס לתנור ל-20 דקות עד שהדג  משנה את צבעו.



עוף בבצל מקורמל – מנה עיקרית:

מרכיבים

6 כרעי עוף

6 בצלים

6 שיני שום חצויות

2 כפות שמן זית

3 כפות שטוחות סוכר חום/סילאן

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

פורסים את הבצלים לפרוסות דקות. 

מחממים בסיר את שמן הזית ומאדים בו את הבצלים הפרוסים.

מניחים בו את חתיכות העוף מפזרים את שיני השום, מלח ופלפל מעל ושמים 3 כפות סילאן.

מוסיפים לסיר חצי כוס מים. לא לחשוש שאין נוזלים מאחר והבצל מגיר נוזלים.

מבשלים שעתיים וחצי על אש נמוכה. עד שהעוף נהיה שזוף ורך.



כדורי תמרים ואגוזים – קינוח:

מרכיבים

500 גרם תמרים מגולענים (חבילה)

כוס אגוזי מלך טחונים 

3 כפות טחינה (רצוי מלאה)

3 כפות חמאת בוטנים (רצוי טבעית)

כוס קוקוס טחון


הוראות הכנה

  1. מעבדים במעבד מזון את התמרים, אגוזי המלך, הטחינה וחמאת הבוטנים עד לקבלת תערובת אחידה (במידה ואין מעבד מזון אפשר בקערה).

2. יוצרים מהתערובת כ-25 כדורים מהודקים.

3. מפזרים קוקוס טחון על צלחת ומגלגלים כל כדור. כך שהמעטפת תהיה מכוסה בקוקוס.

4. מצננים במקרר ומגישים קר.



בתאבון! 

כתבות נוספות

ראש השנה ויום כיפור, הימים הנוראיים ומה הקשר ביניהם- הסרטון המלא של זיו שחם | מתוך שידורי הלייב שהתקיימו כאן באתר
רותי זוארץ מסיפור חוזר מידי שבוע מביאה לכם המלצות לספרים שהפכו לסדרות וסרטים וכולם כמובן נמצאים וזמינים לרכישה בסניפי ואתר סיפור חוזר????
נאמר את זה במשפט אחד: לגדל כלב זה הדבר הבריא ביותר שאפשר לעשות לעצמנו. למה כדאי לגדל כלבים ואיך הם גורמים לנו להרגיש? ריכזנו לכם את הכל בכתבה אחת -לכבוד יום הכלב הבינלאומי.
דילוג לתוכן