עתליה אמיתי, רכזת “יאללה מבלים תל אביב”, ליקטה עבורנו טיפים חשובים של כוהנת הסדר היפנית, מארי קונדו, שדוגלת בשיטה לפיה עלינו לבדוק אילו חפצים גורמים לנו אושר ואת אילו שלא, פשוט להעביר לאחרים או לזרוק.
הטיפים מחולקים לפי ארבעה אזורים בבית, כך שעכשיו אין סיבה למצוא תירוצים. בואו נתחיל.
המטבח: למיין הכל לפי נושאים
במטבח יש המון פריטים ולכן מאוד חשוב להקפיד לסדר הכל לפי קטגוריות. כל פריט צריך להימצא ליד פריטים שדומים לו, בשימוש ובגודל. לדוגמה משקאות, דגני בוקר, קטניות, שימורים, חטיפים ועוד. מה שיותר קטן שיהיה קדימה שנוכל לראות מה יש ומה חסר ולא לקנות דברים מיותרים.
הספריה: עם התה והלימון והספרים הישנים
התחילו מהספרים האהובים עליכם, שמעוררים בכם זיכרונות ורגשות חיוביים ומקמו אותם במקום נגיש וזמין. אחרי שסיימתם ונותרתם עם ערמה של ספרים שלא מצליחים לעורר בכם רגשות חיוביים הכניסו אותה לשקית וכשנוכל שוב לצאת מהבית העבירו אותם לאנשים אחרים או מסרו לתרומה.
ארון הבגדים: מערמת בגדים לסדר מופתי
ארונות בגדים נוטים להתבלגן במהירות ולכן נדרש סדר עמוק. הוציאו את כל הבגדים החוצה לערמה גדולה ועברו פריט פריט. בחרו את הפריטים שמשרתים אתכם וגורמים לכם למצב רוח חיובי, קפלו בדייקנות, מיינו לפי נושא, צבע וגודל והכניסו חזרה לארון. את הפריטים הנותרים ארזו בשקית, בדומה לספרים, וכשנוכל לצאת מהבית העבירו לאחרים או לתרומה.
חפצים סנטימנטליים: החלק הכי קשה
החפצים האישיים הם אלו שהכי קשה לשחרר מהם. גם פה נדרש לעבור פריט פריט ולחשוב מה עדיין מעורר בי אושר ושווה לשמור אותו ובאילו חפצים לא נגעתי כבר הרבה זמן ועל כן יכול להיות שאני כבר לא זקוק להם.
ועוד טיפ קטן לסיום: חלקו את היום לשעות כאשר כל פעם התמקדו באזור אחר